ספט24
Written by:
ronen ariely
24/09/2018 23:12 
הקדמה
היום באירוע השנתי של Ignite 2018, מיקרוסופט הודיעה על שחרור גרסת הבטא (Public Preview) של SQL Server 2019.
כמי שמלווה את הפיתוח של השרת כבר זמן רב תחת Private Preview וללא יכולת לדבר על המוצר המדהים הבא בשל הסכמי הסודיות עליהם אני חתום, השחרור היום מהווה מבחינתי האישית את האישור הרשמי להתחיל ולדברעל הגרסה הבאה של שרתי SQL. ותאמינו לי שיש הרבה על מה לדבר! אבל תחילה בואו נפתח עם ההכרזה הרשמית, ובימים ובחודשים הקרובים אני אתחיל להעביר הרצאות יותר מעמיקות על התכונות החדשות אשר נוספו בגרסת 2019 והשיפורים של התכונות הקיימות אשר ניתן למצוא.
שרתי SQL ממשיכים לפרוץ את הגבולות של מסדי נתונים רלציוניים!
בשלושת השנים האחרונות אם עקבתם אחרי ההרצאות שלי או בלוגים שונים באינטרנט, אז בטח שמעתם על כך שמיקרוסופט מרחיבים את היכולת של שרתי SQL הרבה מעבר למסד נתונים רלציוני בהם אנחנו עובדים עם שאילתות SQL פשוטות על נתונים יחסיים על ידי איחוד נתונים המובנים בטבלאות. שרתי SQL הרחיבו יכולות אלו לעבודה עם נתונים גרפיים, שילוב של יכולת למידת מכונה (Machine Learning), עבודה עם שפות כגון R ו- Python, הרחבת האחסון המקומי לשימוש בענן של מיקרוסופט ועוד.
הבשורה האחרונה שמגיעה בגרסת SQL 2019 היא שמגמה זו עם ממשיכה עם אפשרות חדשה של שילוב פלטפורמת הנתונים עם אפאצ'י ספארק (Apache SparkTM) וניהול האשכולות באמצעות Hadoop Distributed File System אשר נתמך על ידי ספארק. כלים אלו נארזו יחד עם SQL Server כפתרון משולב אחד המגיע בגרסת SQL 2019.
ויקיפדיה ספארק חושף ממשק (API) למפתחים המתבסס על מבנה נתונים הנקרא "resilient distributed dataset" או RDD, אשר מהווה סט נתונים מוכלל, לקריאה בלבד, של פריטים המפוזרים לרחבי אשכול של מכונות באופן שמספק עמידות בנפילות או שגיאות.
האפשרות ליצור אשכולות נתונים גדולים מספק הרחבה מדהימה של יכולות ניהול מסדי נתונים מעבר למסדי נתונים יחסיים מסורתיים. שרתי SQL מקומיים (On-Premises) הפכו לפלטפורמה היברידית אמיתי (פלטפורמיה גמישה היכול לגדול לפי הצרכים) על ידי השתלבות עם הענן של מיקרוסופט. מאחר שאשכולות נתונים גדולים בגרסת 2019 נפרסים כמכולות על Kubernetes עם שירות ניהול מובנה, לקוחות יכולים לקבל חוויית ניהול ופריסה עקבית במגוון של פלטפורמות נתמכות בענן או On-premises. הלקוח יכול לבחור לבזר את עומסי עבודה של SQL Server מקומיים אל הענן של מיקרוסופט תוך שימוש בשירותי הענן.
השילוב על ספארק ו HDFS הוא המשך של גישת ה Cross Platform עליה יצא לי להרצות במספר קבוצות משתמשים ובכנס של Microsoft Tech-summit לפני כשנה. הגישה אשר ההגיעה לשרתי SQL 2017 עם ההתאמה לעבודה במערכות הפעלה של לינוקס ממשיכה עם ההרחבות לפלטפורמות קוד פתוח אלו. Vשימוש ב Kubernetes מפשט את הניהול של כל נתוני הארגון על ידי הסרת המחסומים הקיימים בעבודה בין נתונים מובנים (כמו בשרתים רלנציוניים) ולא מובנים (כמו בשרתי NoSQL) ומספקים תצוגה מפורטת אחת של כל הנתונים בארגון. אפשרויות אלו מאפשרות שימוש נרחב בכלי אנליזה שנכנסו בגסרסת 2017 כמו השימוש בשפות R ו- Python ואנליסטים יכולים להפעיל ניתוחים מתקדמים על נתונים גדולים באמצעות SQL Server Machine Learning Services.
גרסת PolyBase חדשה מאפשרת עבודה ישירה עם מקורות נתונים נוספים כמו Oracle, Teradata, MongoDB, PostgreSQL ועוד.
אבטחה, ביצועים, , זמינות, ותאימות
גרסת SQL Server 2019 ממשיכה לדחוף את גבולות האבטחה עם תכונות חדשות, שיפור הביצועים עבור עומסי עבודה גבוהים, ותאימות לסטנדרטים מקובלים בשוק.
מנוע העיבוד של שרתי 2019 מאפשר שימוש בתכונות חדשות ומשופרות בתחומים של ביצועים קריטיות, אבטחה ותאימות, וזמינות מסד נתונים, וכן תכונות נוספות עבור מפתחים, SQL Server ב- Linux ומכולות, ושיפורים כלליים במנוע. השרת מציג שיפורים ביכולות Intelligent אשר הוצגו לראשונה בגרסת 2017 לראשונה.
השרת מציג שיפורים בכלים כמו SQL Data Discovery ן- Classification אשר מובנים עתה בתוך מנוע השרת.
לנו העובדים בשפה העברית, אחד התוספות הכי מעניינות שנוכל למצוא היא התמיכה בקידוד UFT-8 לראשונה בשרתי SQL, ועל כךאני בטח ארחיב עוד במפגשים והצראות הקרובות!
בקיצור... בהחלט היתה סיבה להמתין לגרסה החדשה ואם עדיין לא התקנת את גרסת הנסיון של SQL Server 2019אז בהחלטה הגיעה השעה להתחיל וללמוד לעומקמה מצפה לנו העתיד.
היכן להתחיל?
נקודת ההתחלה הטובה ביותרהיא בתיעוד הרשמי שמיקרוסופט מביאים לנו בקישורים הבאים:
* Preview SQL Server 2019
* הצטרף לתוכנית הגרסה המוקדמת של SQL Server 2019
וכמובן לא לשכוח לעקוב אחרי הבלוגים והמאמרים שאני מפרסם מפעם לפעם.
לשאלות אתם יכולים למצוא אותי בפורומים של Microsoft MSDN באנגלית או בפורום בעבריתבקישור הבא.
אז בינתיים, להתראות עד הפרסום הבא
